Перейти к основному содержанию

Panilino a Participat în cadrul ceremoniei de semnare a Acordurilor de colaborare între UNFPA și 5 companii de sectorul privat

Panilino a Participat în cadrul ceremoniei de semnare a Acordurilor de colaborare între UNFPA și 5 companii de sectorul privat

Astăzi, 22 aprilie 2021, Panilino a participat în cadrul evenimentului de Semnare a Acordului de colaborare dintre S.C. ,,Panilino” S.R.L. şi UNFPA Moldova, cu susținerea ADA, desfășurată în cadrul proiectului regional ”Mai multe oportunități: Politici familiale sensibile la gen din Balcanii de Vest și Republica Moldova”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

      Acest proiect îşi propune să promoveze un mediu favorabil pentru echilibrul durabil dintre viaţa profesională şi cea personală în rândul femeilor şi al bărbaţilor. În Republica Moldova femeile se confruntă cu multe bariere în atingerea acestui echilibru, în consecinţă, 9 din 10 femei cu copii cu vârsta de până la 3 ani nu sunt încadrate în câmpul muncii.

      Suntem onorați și aducem sincere mulțumiri Ambasadei Austriei în Republica Moldova, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, precum și Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova pentru că au selectat Panilino, ca una din companiile campioane participante în cadrul acestui proiect.

      PANILINO este mereu cu gândul la angajaţii săi, de aceea a acceptat să fie parte a proiectului. Compania încearcă să găsească cele mai bune opţiuni orientate spre a încuraja şi a facilita încadrarea și reîncadrarea în câmpul muncii a părinților, într-un tempo mai rapid, fără a influența negativ procesul de îngrijire a copiilor.

Important este de menționat faptul că Panilino, deja implementează o serie de măsuri pentru susținerea tinerelor mămici și tătici de a îmbina viața de familie și cea profesională, cum ar fi:

  • oferea programelor flexibile de muncă pentru angajații care au copii mici sau alte probleme familiale;
  • posibilitatea activării de la distanță, cu oferirea instrumentelor necesare: calculator, tabletă, telefon;
  • munca interminentă;
  • zonă de odihnă pentru angajați;
  • crearea programelor speciale pentru angajații care se află în concediu de îngrijire a copiilor;
  • încurajarea taților de a beneficia de concediu paternal și de concediu  de îngrijire a copiilor;
  • pauze achitate pentru alăptarea copiilor;
  • servicii de mentorat, sprijin și instruire pentru reîncadrarea în muncă după concediu paternal/ concediu de îngrijire a copiilor;
  • execursii gratuite pentru copii angajaților în cadrul Societății;
  • la data de 01 septembrie, pentru toți părinții care au copii în clasa I și II, Întreprinderea oferă concediu plătit mămicilor și tăticilor, pentru ca aceștia să-și poată duce odraslele la școală.

Una dintre prioritățile de pe Agenda 2021-2022, presupune creșterea nivelului de armonuie între viața profesională şi cea personală a angajaţilor din cadrul societăţii, astfel, ca rezultat, PANILINO intenţionează să implementeze și alte politici prietenoase familiei la locul de muncă. Printre acestea am remarca, crearea creștelor sau zonelor de agreement, în care angajații să-și poate duce copii ca să se dezvolte și să beneficieze de servicii de îngrijire calitative de la vârsta de 1 an, iar părinții între timp să-și continuie activitatea profesională.

Evenimentul poate fi vizionat accesând următorul link: https://fb.watch/50YuHsEfb5/

 

 

Panilino.md